SchuifDicht; De oplossing voor traditionele schuiframen.

Schuifdicht logo

SchuifDicht is een innovatief schuifraamsysteem wat een einde maakt aan tocht, een sterke geluidreductie oplevert en tevens een ideaal comfort biedt. SchuifDicht is geschikt voor iedere bouw als ook voor monumenten.

Een traditioneel schuifraamsysteem sluit ‘koud’ aan in het kozijn. Schuiframen kunnen hierdoor flink tochten en bij sterke wind zelfs gaan ‘klapperen’. Daarnaast is iedere kier een geluidslek wat ervoor zorgt dat luchtgeluid zich doordringt in de woning. In drukke straten met veel verkeer kan dit zeer hinderlijk zijn.

Onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat er met de SchuifDicht een geluidsreducties van -37 dB t.o.v. traditioneel schuifraamsystemen gehaald kan worden. Ook het thermische comfort wordt aanzienlijk verhoogd wat een flinke besparing in de stookkosten kan opleveren. Door het gebruik van speciale gasveren is het mogelijk het raam eenvoudig te openen en te sluiten. Het volledige SchuifDicht systeem is leverbaar met verschillende glastypen.

SchuifDicht; het systeem

Het SchuifDicht systeem biedt een oplossing voor de vier knelpunten van het klassieke schuifraam. Het SchuifDicht systeem is echter geen kant-en-klaar product; het is maatwerk afgestemd op de wensen van de klant, de Commissie Welstand en de karakteristieke c.q. kwalitatieve eigenschappen van het pand c.q. constructie. SchuifDicht schuiframen hebben speciale detailleringen en profielen. Hierdoor sluiten de ramen optimaal aan ten opzichte van elkaar en ten opzichte van het kozijn. Deze zijn niet zichtbaar, maar zonder dit profiel heeft tocht en geluid vrij spel. Een veel voorkomend probleem in bestaande situaties.

Geen tochtige rammelende schuiframen meer, getest en goedgekeurd door SKH Wageningen

De aansluitingen van het raam met het kozijn zijn zodanig gedetailleerd dat de constructie geheel wind- en waterdicht is, zelfs tot op een hoogte van 40 meter. Het thermische comfort wordt aanzienlijk verhoogd en het bekende ‘klapperen’ is verleden tijd. De speciale detailleringen zijn zowel van binnen als van buiten niet zichtbaar, belangrijk wanneer uw pand onder beschermd dorps-, of standstoezicht valt.

Geluidreducties gehaald van -37 dB

In een traditioneel schuifraamsysteem zitten veel geluidslekken. Het raam sluit ‘koud’ aan in het kozijn, bovendien kunnen bij oudere schuiframen kieren (zijn) ontstaan. Iedere kier is een geluidslek en zal ervoor zorgen dat luchtgeluid zich doordringt in de woning. In drukke straten met veel verkeer kan dit zeer hinderlijk zijn. Door de speciale detaillering van het SchuifDicht systeem zijn geluidslekken verleden tijd. Daarnaast kan een speciaal gekozen beglazingsysteem voor extra geluidscomfort zorgen. Alle karakteristieke maatvoeringen, profileringen en detailleringen blijven uiteraard gerespecteerd.

Thermische isolatie krijg je door een combinatie van factoren

Voor warmte en comfort ten aanzien van schuiframen zijn twee randvoorwaarden nodig

  1. Het optimaal aansluiten van gevel-kozijn en van kozijn-raam (zie tocht en geluid).
  2. De juiste beglazing.

Architectonische details zijn karakter bepalend

Wanneer men een schuifraam (al dan niet met een kozijn) gaat vervangen zijn de kleine architectonische details van cruciaal belang voor de karakteristieke eigenschappen van uw schuifraam. Denk aan: de vorm van de onderdorpel, specifieke profileringen in zowel raam als kozijn, de exacte houtmaten, het profiel van de glaslat en zelfs het houtsoort dat gebruikt wordt. Het SchuifDicht systeem kopieert al deze eigenschappen exact.

 SchuifDicht; Toepassingen

Welke werkzaamheden precies gedaan moeten worden is afhankelijk van de wensen van de klant, de eisen van de Commissie Welstand en Monumenten (indien van toepassing) en de conditie van de ramen (en kozijn) zelf. Het SchuifDicht systeem is altijd maatwerk. Wij komen altijd persoonlijk langs om de situatie te bekijken en de wensen van de klant te bespreken. In grote lijnen zijn er twee mogelijkheden:

Toe te passen bij: nieuwbouw en renovatie (indien kozijnhout verrot is of indien men kozijnen in oorspronkelijke staat wil herstellen)

Schuiframen zijn weer helemaal terug van weggeweest, ook in de nieuwbouw. De moderne technieken en materialen maken het tegenwoordig mogelijk om aan alle comforteisen van nu – zowel op geluid, warmte en inbraakwerendheid – te voldoen. SchuifDicht voldoet aan deze eisen, maar de schuiframen behouden daarbij wel de authentieke en originele uitstraling. Schuiframen zijn hierdoor uitstekend geschikt voor nieuwbouwhuizen. Maar ook in bestaande situaties zoals in monumenten is het vaak niet toegestaan om bijvoorbeeld draaikiepramen te plaatsen. SchuifDicht biedt de oplossing.

Toe te passen bij: renovatie (indien het bestaande kozijn nog in goede conditie is, maar warmte en geluidscomfort wel gewenst is)

Zijn de bestaande kozijnen in orde dan is het verkeerd om nieuw kozijnen te plaatsen. Om de gewenste warmte en geluidcomfort te verkrijgen is het wel nodig het raam inclusief glas te vervangen. De ramen worden exact gekopieerd in onze fabriek inclusief bijvoorbeeld roedeverdeling en weldorpel, maar wel met de specifieke profileringen van SchuifDicht om het gewenste warmte en geluidscomfort te bereiken.

Wij gebruiken de ruimte van de bestaande gewichtkasten om een zogenoemd ‘intrekkozijn’ te plaatsen. Dit ‘intrekkozijn’is in zijn geheel niet zichtbaar wanneer eenmaal alle werkzaamheden zijn afgerond. In het intrekkozijn worden de nieuwe schuiframen conform het SchuifDicht Systeem gemonteerd.

Wij adviseren u graag in de mogelijkheden!

In situatie A en B wordt gebruik gemaakt van ons eigen nastelbare schuifraamveersysteem. Dit is een uniek product in Nederland en zorgt ervoor dat u heel eenvoudig het raam open en dicht kan doen. Ook zijn er vele mogelijkheden in type schuifraamkatrollen, grepen, sloten e.d.

Wij zijn hier te vinden;

Geplaatste schuiframen